Kerstmannetjes
20 min bereidingstijd
15 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Kneed de rösti met de kerrie, wat zout en peper door het gehakt. Vorm met vochtige handen 8 balletjes van het röstigehakt en leg ze op de bakplaat.
- Bak de balletjes in de voorverwarmde oven in 15 minuten bruin en gaar.
- Snijd intussen een plakje van de tomaatjes. Snijd elk mozzarellaballetje in vieren.
- Prik op elk gehaktballetje een tomaatje en stukje mozzarella als kerstmuts. Steek er ook een blaadje basilicum tussen. Leg de prikkers op een schaal en maak de kerstmannetjes af met oogjes van rozijnen (dip ze in een beetje mayonaise als lijm).
- Met een tomaatje en stukje mozzarella lijken deze rösti-gehaktballetjes net kerstmannetjes. Lekker met groene pesto om te dippen.
- Liever geen vlees? Neem vers vegetarisch gehakt.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- Per stuk: 95 kcal
- 6 g vet waarvan 3 g verzadigd
- 4 g koolhydraten
- 7 g eiwit
- 1 g vezels
- 0,4 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen